I miss it all...


Hari pertama bulan Ogos…

early morning. i bring my new bottle which mama bought for me from Popular punya. then when i reach at my class, a friend said “ada org beli botol baru lah” and then dia heboh2 laa… i dont really like people to say that to me. seems like “macam laa aku tak mampu beli selama ni”… its like tht people sindir2 aku. thts y aku tak suka.

then aku ckp kat dia, “eee..dont talk like tht, i really2 dont like it when people saying tht to me. i hate it.” and then she keep on repeating the same thing loudly. many people at the back there. why she do tht to me? dont she know it is embarassing me? kenapa nak heboh2 macam orang sakai? aku pantang sekali org buat mcm tu. kenapa? tak boleh beli barang baru ke? kenapa tak senyap and tengok jer? celaka…

at the time she keep on making fun on me, i also repeating the same words “i hate it!”. until she shut off her dirty mouth. then aku tegur diorg tengah minum milo panas and also her finger. but then she didnt allow me to see. she said jgn tgok, sy tk suka bagi org tgok! cibaii d…i care for u, u act like tht to me? ok! fine! mulai hari ni, aku makin kejam. no more tolerance!  aku pantang orng kurang ajar n tak respect aku like what she did! 

ok! aku takkan care for that people anymore! takde aku nak kisah, whether dia nangis ke, mati ke, kena rogol ke! suckkk! 

dah tu, terus dia tak nak duduk tepi aku after then! ok! fine! hey, lagipun aku tak desperate utk ada kawan mcm dia! fuck off! better tak payah show me muka bengang ko tu! u wil not going to be blessed for hurting n annoying me like tht! ingat tu!!!

fuhh…memang tension aku dengan perangai dia selama ni. cuma aku panjangkan kesabaran. moga2 kesabaran dapat dipertahankan. tapi hari ini  macam nak meletup jak rasa! nasib baik iman aku masih teguh, lagipun aku respect those muslim yang fasting for the first day for today,so malas nak bertekak dengan budak mentah mcm tu! 

dia tu, semua orng dia tak suka. complaint itu ini. mcm laa dia tu perfect! dia kata tak caya dgn mana2 kawan. hey, klu ko nak cari perfection in any people in this universe pun, sampai mati ko takkan ada kawan! ko nak org jaga hati ko, tp ko tak pandai nak jaga hati org. 

jgn ko ingat ko bagus sangat. jgn ko nak kurang ajar dgn aku. ko jgn lupa aku ni sapa! ko jgn lupa selama ni aku byk back up kau! 

tapi aku tak rasa org mcm ko tu pndai fikir rasional. ko mmg spesis yg terlalu sensitif. hal kcik nak marah. tak ko rasa apa yg org lain rasa. tak ko fikir apa yg org lain fikir. ikut suka kau jer, kan?!

aku kasi tau kau, kau takkan jumpa org lain yg dpt sabar dgn kau, mcm aku sabar kat attitude kau yg annoying itu! 

lagi satu. belambak org lain kat dunia ni boleh aku jadikan kawan! even barack obama pun tengah tunggu aku karang nie! means, aku tak terasa sunyi kalau aku kehilangan kawan macam kau. aku dah hilang sabar ni, dah tak dapat nak cover2! 

buat la pa ko nak! asal ko jgn sesekali sentuh aku dan barang2 aku sekali, ingat!

nasib baik last period tadi ada seorg cikgu yg gelagatnya yg mmg menggelikan hati. ada laa cure sikit jiwa tu. by talking nonsense, buat cara gila and talking rubbish to him, buat aku skit thibur. haha terima kasih, cikgu! 

anyway, pa nak tension ngan pompuan mcm tu. tak da faedahnya ponn! even eva sendiri kata, “budak tu sensitif sangat. klu sy ada saudara yg nak kawin dgn dia, cepat2 sy mgadu kat saudara saya tu tentang dia” haha ketawa aku dengar eva yg budak baik tu yg dah pandai ckp benda mcm tu. rupa2nya diam2 ubi berisi c eva ni ya. haha even bila aku mluahkn perasaan kat nath, nath pun bagi aku respon yg sama mcm eva, that the girl is so sensitive. aku pun sensitive, tapi aku masih ada nilai rasional lagi… 

 ahhh…malas aku nak fikir! bagus aku p minum kopi, lagi untung!!!!

lupa nak cite kat Mr tumblr..

haritu…ptg rabu, dia da kol aku… haha akhirnya…

puas hati ku bila dh dgr suara dia. dia mintak maaf pasal tak layan msg aku hr tu. aku maafkan jer…aku tau dia busy. aku kata kat dia, tak pa la, hr tu aku cuma nak tnya khabar ko jer, tu jer…

then dia mengada2 nk jmpa aku. eehh… mcm slalu aku buat, aku menolak. tak pernah aku kata “ya”… entah laa. aku ni segan nak bjumpa bdua2an dgn jantan. takut smthg xbaik happen. takut org tau and buat gosip. takut Tuhan marah. takut semua benda.

aku tnya, pa ko buat, dia kata tgh bckp dgn seorg wnita yg istimewa smbil tgok photo wanita tersebut, (akulah tu)… ish3.. mengada2 betol… haha aku kata, wah aku hargai bila da org buat camtu kat aku, tq tq… haha 

mesti la aku appreciate kan… takkan nak marah. dia tu seorg busy man, so kalau dia sempat nengok gmbr aku dlm msa tetentu, msti la aku hargai…bukan senang nak curi masa busy man mcm dia. haha 

sblm we end the conversation, dia da janji utk kol aku balik keesokkan harinya… tapi sampai hari ni (sabtu)…pon dia tak muncul2… huhu 

bukan lah nak kata aku ni dh termakan jnji lelaki. tapi, bila kita dah janji, tunaikanlah…. huhhh…. kalau tau dr sendiri tak terbuat jnji yg telah dijanjikan, huhu, better dont janji2 with me laa, man…. and one more… aku tak caya pon apa2 kata2 dia… susah nak pcaya kata2 laki. 

ok…whatever… huhu

teringat ku teringat…

setiap kali aku tengok gambar tentang tempat itu, hati aku sayu buat sekian kalinya. tak dapat aku lupakan segala tentang si dia, kenangan itu terlalu kuat untuk bermain2 di jiwa. setiap kali aku dengar nama tempat itu, aku pasti akan teringatkan dia. segala janji dan kata2 manis dia, bermain2 di dalam jiwa, rinduku pada dia kian menebal. dan setiap kali aku dengar apa2 tentang tempat itu, minda ku pasti mengalih pada dia. tak dapat ku lupakan nama dia, selagi tempat itu masih gah di dunia yang fana ini.

seakan2 mustahil bagiku untuk melepaskan kenangan indah itu. kenangan kali pertama bertemu dengan dia, sesuatu yang amat manis dan tak mampu untuk dilupakan. betapa aku rindu untuk mendengar suara itu menyapaku. 

ke mana perginya kekasih hati yang selama ini selalu terbayang2 di mata?

ke mana perginya suara itu yang berkata di telinga hamba?

ke mana perginya janji yang ingin bertemu dan bersua?

ke mana perginya kata2 indah pembakar jiwa?

ke mana perginya jiwa yang suatu ketika dahulu pernah bercinta?

aku kehilangan rasa cinta. perginya dia tak kembali, membuat aku rasa gagal untuk berada di dunia. ku panjatkan doa pada DIA, agar DIA sampaikan pesananku pada si dia, bahawa aku sangat rindu pada dia. bila agaknya dapat bersua? selalu ku berharap peluang itu akan tiba… sekiranya Tuhan mengizinkan kita bersama walau hanya sehari…aku pasti menunggu…

teringatku teringat

pada janjimu ku terikat

hanya sekejap ku berdiri…

siang dan malam yang berganti…

sedih ku ini tiada erti

ku lafazkan sepenuh hati

kaulah sandaran hati… 

honestly, i miss u… 

i`ll forget evrythg about YOU… :(

telah aku htr msj kat dia. tp takda reply. emm… rasa malu…rasa menyesal. 

aku janji, aku akan cuba elakkan dr memikirkan dia mulai saat ini. 

seems like he dun care about me anymore. takda maknanya merindui dia.

aku tak nak dicop sbg pompuan desperate. 

sekali aku rasa malu, aku akn tinggalkan perkara itu. no more second chance.

aku janji, aku akan lupakan dia. berhenti berharap. sekian…

aku rindu dia

mlm td aku geram sgt. knp aku rindu sangat ngan dia? fuhh…aku dah tanya pndpt kwnku, kata dia, klu rindu, cuba laa texting dia. aku pula main tarik tali, nak ke tak, boleh ke tdk. susah… tp mlm ni aku rsa, aku pasti boleh buat. 

aku akan jujur kat dia… by the grace of God, aku pasti boleh buat. aku akan kasi tau dia yg aku rindu kat dia. aku rindu kat dia dan aku perlukan seseorang utk berbual2 dgn aku. aku akan bgtau dia yg dia buat aku happy. aku akan bgtau dia yg dia buat aku tenang. dia buat aku rasa aku sudah lenyapkan segala beban yg menyakitkan hati.

selama ni dia yg dulu htr aku msj, kol aku. jd setelah sekian lama aku tggu pnggilan dr dia, dia masih tak bawa apa2 berita. aku yg ternanti2. aku yg termakan hati. mcm mana aku nak tenangkan hati ini, sedangkan jauh di sudut hati aku sangat rindu akan dia. susah nie…

so apa kata kali ini aku yg mengalah…aku yg pegi msj dia…kena laa bertolak ansur skit kan…tak kan asyik dia yg cari aku, kdg2 aku juga kena tunjukkan yg aku juga tengah perlukan dia… i miss u! 

kalau ikutkan hati aku karang ni, sementara jiwa tengah bersemangat ni, dada tengah berdebar, memang aku nekad nak tekan keypad and say “where r u? i miss u, i need u” hehe… aku akn bdoa yg aku boleh buat! buang segala egoistik, come on sherylla! 

babe! i miss u!

di dunia ni, Tuhan lah yng plg bkuasa dan paling agung. bukan dia. makna nya, dia tak berhak utk judge aku whether aku desperate atau tdk. tapi kan, kita kan kwn… apa salahnya aku sapa kau dahulu…bukankah itu amalan yg baik?

di alam semesta ini, Tuhan lah yng paling mengerti, aku pasti, aku akan memperolehi segala kekuatan utk mcari dia, kerana Tuhan telah mengizinkan aku untuk merindui dia dan mencari dia….

di bumi ini, Tuhan lah yng paling indah. dia adalah org yg kedua. so, dia tak boleh ingat yg dia tu special sgt, walaupun pada dasarnya, aku katakan “ya” …

fuhhhh…come on shery!!! stop being egoistic!!!!! arrhhhhhhh

impian

em..rindu nak buang masa kat tumblr ni…

hr ini…quite boring day… tengah hari tadi, ada laa aku layan satu crita hindi kat tv2. emm…dah boring kan? so apa2 pun laa jer… crita dia sgt myedihkan… psgn yg intelektual ni telah ketelanjuran. disebabkan lelaki tersebut ingin mengejar impiannya untuk menjadi seorng politician seperti bapanya, dia telah meminta girlfriend dia tu pegi gugurkan anaknya. dia kata, kita sama2 nak kejar impian kita, saya nak jadi politician yg dpt mgubah minda masyarakat that politik bukanlah sesuatu yg kotor, dan awak nak further study to be a doctor. girlfriend dia tinggalkan dia walaupun dia tak nak ditinggalkan. perempuan tu nak jugak anak dia…dia tak nak gugurkan… bayi yg dia lahirkan itu cacat, ada masalah dgn chromosome. bayi dia akan mgalami masalah cepat tua 5kali lebih cepat berbanding orang biasa… panjang crita nya. klu nak tengok, “Paa” tajuknya… akhir cerita, anak diorg mati stlh mereka semua bertemu kembali 14years later…best crita tu…

dari crita tu, aku dapat pengajaran. kita semua kena bertanggungjawab atas apa yg kita dah buat, jgn nak jadi pengecut. u must confront with the risks u made before. menyesal kemudian tiada guna. 

memilik impian bukanlah salah, tapi apa yg sudah berlaku, jangan lah ditinggalkan begitu sahaja. selesaikannya. agar semuanya berjalan lancar kemudian nanti. 

nak jadi politician…tingginya impian dia. pernah juga aku terfikir nak jadi ahli politik. demi mempertahankan bangsaku yg sering ditindas oleh mereka, golongan atasan. aku tak faham kenapa perlu ada perkataan “racism” dalam kalangan masyarakat. disebabkan konsep nasiolisme, ramai pihak yg kurang berpuas hati. ada pihak yg terpinggir, ada pihak yg teramat bahagia… aku nak, bangsa aku seperti bangsa2 yg lain… maju, bukan mundur. terbuka, bukan tertutup. pertama, bukan terakhir. 

mmg itu salah satu impianku. but it seems so far away. tapi kan, kalau aku berusaha, pasti aku dapat segala yang aku impikan. nothing`s impossible. 

ada satu ayat yang selalu aku ingat yang pasti akan rising my spirit setiap kali aku memikirkannya…iaitu… “…make me feel proud of u, shery.” kata2 org itu selalu bermain di fikiranku. walaupun dah lama aku tak dengar suara dia, tapi ingatanku masih segar memikirkan dia. he is my inspiration. he raise me up, whenever i feel weak. he is important to me. i feel so grateful for his presence in my life, even for once. at least, he still remember about a person named, shery, which is me. i know im just a lil girl among the big names surrounded his life. instead of all, i feel proud to be a part of his life. he is such a nice person. so lovely…

even though we didnt keep in contact with one another for now, but i can feel that, he is thinking about me at sometimes. i miss you! 

nonsense…

lega rasa luahkan cerita pasal dia dengan org lain. at least aku tak tanggung sendiri. malah kawan ku itu bagi aku respon positif, buat aku bersemangat nak layan dia. selama ni, takda seorang pun bagi aku respon yang baik, malah membangkang, seolah olah cemburu…at least hari ni ada org yg buat aku rasa bersemangat balik bila bfikir ttg dia. she made me feel that im lucky to know someone like “him” in this chapter of life. haha nonsense =.=!!

dan karang ni…aku rindu nk chit chat dgn dia. emm…kejap nnti la aku mesej atau miss call dia. hehe~

thinking of you…

Darl, these days, ive been thinking about u almost every minutes… I cant get u out of my mind. 

today, ive found something about you. thats make me feel better and im so proud of u. Seeing those pictures of yours, make me feel so much lonely without you here…even missing u much more than ever…

if u ask me why, im sorry, i cant answer you…as this feeling is so strong, natural, unreasonable, and so obviously… 

I always pray that you`ll stay healthy, happy on living your life and grow stronger in the faith of God… i always pray that you will never forget about us…though i know we must step forward, not to living in the past…but i always hope that we will not leaving our beautiful moment, the first time we met each other…remembering our most wonderful memory….

i miss you :)

you were there…in my dream :)

Last night,

I dreamt of you.

I couldn’t see you,

or hear you.

I couldn’t feel you,

or smell you.

but you were there,

an idea that would shine through the dark,

giving me warmth and comfort.

And when I awoke,

a tear was in my eye,

because it was all a dream.

Now I long to sleep again,

so that you may be mine one more time. 

When I close my eyes I dream of you. 
Can't sleep at night 'cause I wanna be with you. 
Don't want to live, don't want to cry 
Without you by my side. 
When I go to sleep at night 
I ask God to make my days bright. 
I know he will do it - I know it is true. 
Because he knows I only want to be with you. 
I hear your voice inside my head. 
I can imagine us together again. 
I know it will happen - I know it is true; 
Because I asked God if I can be with you. 
I see you and I together again; 
Holding hands and feeling the pain. 
What a beautiful feeling - I wish it were true. 
But I am only dreaming - dreaming of you


That night i dreamt about u…


The night i dreamt about you 
I smiled like you were the one
the smile was a good feeling
like a springs warm sunThe night I dreamt about you 
I ran to your side 
as though the wind pushed me from behind
I was there and so were you 
I looked into your brown, soft eyes

The night I dreamt about you 
I stared into your starry eyes 
to see what you really wanted to say 
we stood there in silence while we hugged
then you stood back in a strange way 

The night I dreamt about you 
you stood there with your hands covering mine
trying to find the right words that would show me a sign
the wind picked up and russled your hair 
then finally said,” you know i ll always be there?”

The night I dreamt about you 
Everything was just right 
then you let go of my hand 
and you fell into the night
you were gone, thats right
you once said,” i’ll always be there” 
so where are you ? 
your not there…

That night I woke up and looked next to me
to remember that you were no longer with thee
you had something for another and it wasn’t to be
so you said your last goodbye and left me 

That night I dreamt about you 
you were so real
some thing I could touch 
something I could feel
but my heart is now heavy with this new reality of mine
though i may not be with you 
your in my heart all of the time.

That night I dreamt about you ….